hanotif نائبة المدير اداريه
عدد الرسائل : 1573 العمر : 43 الاوسمه : السٌّمعَة : 3 نقاط : 339 تاريخ التسجيل : 26/07/2008
| موضوع: بيكاتا بالشامبنيون 24th أغسطس 2009, 6:24 pm | |
| المقادير: نصف كيلو لحم فيلية <زي البوفتيك> ربع كيلو عيش الغراب و يستحسن يكون طازة مش معلب<وهو ما يطلق عليه المشروم أو الشمبنيون> بصلة متوسطة مفرومة ملح - فلفل اسود ملعقتين كبيرة كريمة لباني ملعقتين كبيرة زبدة - خمسة ملاعق كبيرة زيت ذرة كوب دقيق الطريقة : نضع الزبدة مع الزيت في صينية و نحمر فيهم اللحم بعد تتبيله بالملح و الفلفل وتعفيره في الدقيق ثم نشيل اللحم من الصينية و نشوح فيها البصلة في ما تبقي من الدهن ولو عوزنا نزود زيت كمان بعد تشويح البصل نضع عليه عيش الغراب< بعد مسحه جيدا بفوطة قطن ناشفة وبعدها نقوم بتقطيعه قطع صغيرة > وعندما يشوح العيش الغراب نضع باقي الدقيق<الذي عفرنا به اللحم> علي الخليط في الصينية ونتأكد انه امتزج جيدا مع البصل و عيش الغراب نضع كوب ماء ثم اللحمة في الصينية حتي يستوي اللحم وممكن نزود مياة اكتر علي حسب سواء اللحمة ثم نضع الكريمة اللباني علي هذا الخليط و ندخله الفرن لتمام التسوية علي درجة حرارة 180 <هذا طبعا والفرن مسخن مسبقا> ملحوظة:لهذا السبب قلت نعمل الاكلة في صينية و ليست حلة و يمكن تسويتها ايضا علي النار فوق البوتجاز
| |
|
بيوتى جيرل المديره
عدد الرسائل : 1219 العمر : 38 الاوسمه : السٌّمعَة : 0 نقاط : 290 تاريخ التسجيل : 26/07/2008
| موضوع: رد: بيكاتا بالشامبنيون 10th ديسمبر 2009, 11:09 pm | |
| اوكى انا موافقه تعملهالى ههههههههههههههه | |
|