فطاير الفول
المقادير
علبة فول
بصله
طمامه
جزر
بقدونس
رشه ملح + فلفل اسود + كمون
زيت زيتون
كيس صمون المطاحن الصغير
الطريقه
1- تقصصون البصل طوال طوال يعني شرايح وتحمرونه بالدهن
2- نحط الطمام فوق البصل وتحمسه شويه
3- نحط الفول فوقه ونحمسه معاه وبعدين نهرسه
4- ما ننسى نرش فوقه الفلفل والملح والكمون وشويه ليمون
5- اسكر النار من عليه واضيف عليه زيت زيتون
6- الحين احشيه بالصمون ومن فوق ازيين بالبقدونس والجزر
============================
الفول بالخلطة
المقادير:
2 علبة من الفول (اي نوع)
1 حبة بصلة
زيت زيتون
زبده
خل ابيض
ملح الليمون
1 مكعب ماجي
فلفل اسود , ابيض
- للزينة :
1 حبة طماطم مفرومة
بقدونس
الطريقة:
- قطعي البصل قطع صغيره ثم احمسيه بالزبدة .
- اضيفي الفول و القليل من زيت الزيتون و قلبي , اضيفي الماجي و الخل و ملح الليمون و تبلي بالملح و البهارات و دعي الفول على النار حتى ينضج .
- ضعي الفول في طبق التقديم و زيني بالطماطم و البقدونس و زيت الزيتون , و قدميه ساخناً .
===============================
عجة الفول المدمس
المقادير
4 بيضات
بصلة صغيرة مبشورة
مثلا كوب فول مدمس
معلقة صغيرة زيت
معلقة صغيرة بقدونس مفروم
ملح – فلفل – كمون
الطريقة
شيلى القشرة بتاعة الفول واهرسية كويس بالشوكة او صفية
حمرى البصلة فى الزيت
اضربى البيض بالشوكة كويس وعلية الملح والفلفل والكمون
و البصلة المحمرة والبقدونس وضعى عليهم الفول المصفى
نضع معلقة زيت فى المقلاية ونضع فيها الخليط كله ونستنى لحد ما القاع يمسك وبعدين نقلبها على الوش التانى
لحد ما يمسك وتستوى نقلب العجة فى طبق التقديم
وبالف هنا وشفا
================================================
فول بالزبدة والثوم
المقادير:
فول مدمس
2 معلقة صغيرة ثوم
معلقة كبيرة زبدة
معلقة عصير ليمون
ملح وفلفل وكمون
الطريقة
ضعى الزبدة على النار وحمرى فيها الثوم ثم ضعى عصير الليمون وقلبيهم
ثم ضعيهم على الفول وهو سخن وتبللى بالملح والفلفل والكمون
ويغرف وبالهنا والشفا
===============================
صينية الفول بالبيض في الفرن
نفس الخطوات السابقة ننفذها و بعدين نضع الفول
الساخن في صينية الفرن و نكسر عدد البيضات اللي نحبه عليه بحيث يكون الصفار سليم و بعدين ندخله الفرن ونولعه من تحت شوية لحد ما البيض يستوي و بعدين نولع الشواية من فوق شوية لحد مالوجه يكون ذهبي.